Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΚΙ ΟΜΩΣ.. Το ήξερες αυτό για το γάλα γαιδούρας;;

Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν μία άριστη θεραπεία για διάφορες ασθένειες, οι Ρωμαίοι το εξυμνούσαν ως... ένα ποτό πολυτελείας. Η ιστορία, λέει, ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα, η σύζυγος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Νέρωνα καθώς και η αδελφή του Ναπολέοντα, χρησιμοποιούσαν το γάλα γαϊδάρου για τα καλλυντικά τους. Η πλούσια σύνθεση του γάλακτος το καθιστούν εξαιρετικό για την αντιγήρανση, τη θεραπεία των ρυτίδων καθώς και για την αναδιάρθρωση και αναγέννηση του προσώπου με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έχει τρομερά οφέλη στη θεραπεία για το ξηρό δέρμα, τα εκζέματα, την ακμή αλλά και την ψωρίαση.


Είναι πολύ θρεπτικό, θεωρείται ότι είναι το πιο κοντινό γάλα στο μητρικό γάλα του ανθρώπου. Επίσης, είναι πολύ πιο εύπεπτο από όλα τα είδη γάλακτος. Μία πλούσια ποικιλία βιταμινών το καθιστούν ελκυστικό τόσο για την κατανάλωση όσο και για την περιποίηση της επιδερμίδας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το γάλα όνου έχει ιδιαίτερα υψηλή τιμή που ανά λίτρο μπορεί να ανέρχεται από 50 έως 100 ευρώ.

Αναλύσεις δείχνουν την παρουσία σε αρκετά μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α1, Β1, Β2, C και Ε καθώς και ένα εξαιρετικό ποσοστό ανοσοσφαιρήνης, μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και νάτριο. Οι πρωτεΐνες γάλακτος προσφέρουν αξιόλογες ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες.

Η ενυδατική τους ικανότητα είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής απορρόφησής τους από την επιδερμίδα, καθώς και της δυνατότητας τους να δεσμεύουν νερό. Δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός ότι η Κλεοπάτρα, έκανε μπάνιο καθημερινά μέσα σε γάλα γαϊδούρας, προκειμένου να χαρίζει στο δέρμα της λάμψη και νεότητα.

Παράλληλα αποτοξινώνει το συκώτι αποφέροντας άμεση ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Ρυθμίζει τη μικροπανίδα του εντέρου χάρις τη δράση της λυσοζύμης και της λακτόζης και προλαμβάνει καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ρυθμίζει τη φυσιολογική μεταβολική δραστηριότητα των κυττάρων, διορθώνει τη θαμπάδα και αναζωογονεί τις γραμμές έκφρασης του προσώπου. Βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων όπως έκζεμα και ψωρίαση και αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης.

food-isimo.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου