Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Έναρξη εργασιών του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος «ArchaeoSchool for the Future» στο πλαίσιο του Erasmus+



Η πρόταση που υπέβαλε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καλαμάτας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/Δράση ΚΑ2 «Συνεργασία για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης», αξιολογήθηκε 2η μεταξύ 48 προτάσεων και επελέγη για την υλοποίησή της για την περίοδο 2015-2018.
Το ενδιαφέρον του νέου αυτού προγράμματος, έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά μαθητές και εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, που ζουν και δρουν κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους (αρχαία Μεσσήνη, Βερόνα και Ταραγκόνα), θα ασχοληθούν με την γνώση του παρελθόντος, την αναβίωση των αρχαιολογικών χώρων, την αξιοποίησή τους για το μέλλον και την οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
Η καινοτομία του προγράμματος θα εξασφαλιστεί με τη διαθεματική μελέτη των αρχαιολογικών χώρων (ανθρωπιστικές, θετικές και οικονομικές επιστήμες), τη χρήση καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων καθώς και προηγμένων Νέων Τεχνολογιών (δημιουργία τρισδιάστατου εικονικού κόσμου και προσομοίωση) ώστε οι μαθητές να αγαπήσουν τους αρχαιολογικούς χώρους, να αναπτύξουν κριτικό πνεύμα, με στόχο την συνειδητοποίηση του ρόλου τους ως αυριανοί ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες.
Δικτυακός τόπος: www.archaeoschool.eu
----
Το ΚΠΕ Καλαμάτας, ως συντονιστής του έργου διοργανώνει πενθήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο από τις 26/11/2015 το απόγευμα έως και την 01/12/2015 το μεσημέρι, στην Καλαμάτα και σε επιλεγμένα σημεία της Μεσσηνίας. Το σεμινάριο εντάσσεται στην έναρξη εργασιών του προγράμματος και θα συμμετέχουν τα μέλη των παιδαγωγικών ομάδων των φορέων-εταίρων του έργου. Από την Ελλάδα, εκτός από το ΚΠΕ Καλαμάτας, συμμετέχουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, το Γυμνάσιο Θουρίας και το Επαγγελματικό Λύκειο Μεσσήνης.
Μου αρέσει!Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου