Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Δύο σχολεία της Μεσσηνίας σε διεθνές πρόγραμμα για την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων μέσω των νέων τεχνολογιών

Δύο σχολεία της Μεσσηνίας σε διεθνές πρόγραμμα για την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων μέσω των νέων τεχνολογιών
Δύο σχολεία της Μεσσηνίας, από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων του νομού, συμμετέχουν -από την πλευρά της Ελλάδας- στην υλοποίηση πρότασης για την αξιοποίηση και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων μέσα από τη διαδικασία της μάθησης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας.


Τα δύο αυτά σχολεία, που είναι το Γυμνάσιο Θουρίας και το Επαγγελματικό Λύκειο Μεσσήνης, από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και με τον συντονισμό του ΚΠΕ Καλαμάτας, θα συνεργαστούν με εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολεία από την Ιταλία και την Ισπανία, προκειμένου να υλοποιήσουν την κοινή τους πρόταση η οποία αφορά τη χρήση τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας προκειμένου μέσα από τη διαδικασία της εκπαίδευσης να αναδειχθούν οι αρχαιολογικοί χώροι, αλλά με προϋποθέσεις αειφόρου ανάπτυξης.
Ας σημειωθεί ότι το εν λόγω έργο είναι τριετές (Σεπτέμβριος 2015 – Αύγουστος 2018) και η αίτηση βαθμολογήθηκε με 91,23% από εξωτερικούς αξιολογητές του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Αναλυτικά, εταίροι στην πρόταση είναι, από την Ελλάδα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, το Γυμνάσιο Θουρίας και το ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης, από την Ιταλία το Ca 'Foscari University Venice (Dipartimento Studi Umanistici, Lingua E Letteratura Neogreca), το Liceo Scientifico Statale “Girolamo Fracastoro” Verona και το Educandato Statale “Agli Angeli” Verona και από την Ισπανία το CDLLC (le Col.legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya), το Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona και το Institut Baix Camp de Reus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου