Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Τι είναι Βιώσιμη πόλη,

 Που στηρίζεται το Βιώσιο μοντέλο ανάπτυξης και αν μπορεί αυτό το μοντέλο τελικά να είναι αληθινό, η απλά χρησιμοποιείται από το παγκοσμιοποιημενο οικονομικό σύστημα.
Η ανάγκη δημιουργίας συμπαγών πόλεων και όχι πόλεων που "ξεχειλύνονται διαρκως",
Η ανάγκη περιορισμού της περιαστικής πόλης και δημιουργία προυποθέσεων για την επαναχρηση και αξιοποίηση υπαρχόντων χώρων στο κέντρο της πόλης.
Η ανάγκη δημιουργίας πολλαπλών κέντρων σε μια πόλη, προκειμένου να δοθει αυτοδυναμία σε περιοχές μιας πόλης που έχουν μονο χρήση.Η ανάγκη ανάπτυξης η υποστηριξης (εφόσον αυτές υπάρχουν) δομών και πρακτικών που οδηγούν σε μια “κοινόχρηστη πόλη”,

Η ανάγκη διαμόρφωσης συνθηκών διαχείρισης των φυσικών πόρων στο πλαίσιο μιας πόλης , από και υπερ των κατοίκων μιας πόλης , (συλλογικοί κήποι, κοινωνική διαχείριση απορριμάτων)
Η ανάγκη το φέρων πράσινο της πολης να μην ειναι ξἐνο με την πόλη και διακοσμητικό αλλά κυρίως και πρώτα χρηστικό και τοπικό. Σε όλα τα παραπάνω δόθηκαν παραδείγματα
Να προσθἐσουμε οτι όλοι κατέληξαν στο οτι η ψυχολογια της ανάθεσης εχει αποδεκατίσει την ενεργοποίηση του κοινωνικού δυναμικού της πόλης.
Τόσο οι παρουσιάσεις όσο και το σύνολο της συζήτησης κράτησε 3 ώρες με ενεργό το ενδιαφέρον του κόσμου και με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις απο το κοινό.
Ευχαριστούμε πραγματικά όσους συμβάλλαν σε αυτην την τόσο διαφωτιστική κουβέντα και υποστἠριξαν το όλο εγχείρημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου