Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

7 Μυστικά μακροζωίας

 Που αποκάλυψε η Γηραιότερη γυναίκα του Πλανήτη. Ειδικά το 7ο θα σας Εντυπωσιάσει!



Το να φτάσουμε τα 100 είναι κάτι που πολλοί από εμάς φιλοδοξούν. Αλλά στην ηλικία των 116 ετών, η Emma Morano είναι πλέον η γηραιότερη γυναίκα. Γεννημένη στις 29 Νοεμβρίου 1899 στην βόρεια Ιταλία, είναι η μόνη στον πλανήτη που της οποίας η ζωή έχει περάσει από 3 αιώνες. Η Morano είναι ο ορισμός τ…

Το να φτάσουμε τα 100 είναι κάτι που πολλοί από εμάς φιλοδοξούν. Αλλά στην ηλικία των 116 ετών, η Emma Morano είναι πλέον η γηραιότερη γυναίκα. Γεννημένη στις 29 Νοεμβρίου 1899 στην βόρεια Ιταλία, είναι η μόνη στον πλανήτη που της οποίας η ζωή έχει περάσει από 3 αιώνες.
Η Morano είναι ο ορισμός της φράσης “ξεπερνώντας τις δυσκολίες”. Έχασε τον γιο της όταν ήταν βρέφος και στην συνέχεια έφυγε από έναν δυστυχισμένο γάμο το 1938. Αυτή ήταν μια πράξη γενναιότητας εκείνες της μέρες, μαρτυρία της ακλόνητης πνευματικής της δύναμης και της αφοσίωσης της στην ζωή.
Αν και τα γονίδια της σίγουρα έπαιξαν ρόλο στην μακροζωία της (οι άλλες δύο αδερφές της έζησαν μέχρι τα 102 και τα 100), αποδίδει τα χρόνια της στα εξής μυστικά:
1. Θετική στάση: Ο γιατρός της Emma, Dr. Carlo Bava, περιγράφει το ήρεμο αλλά αποφασιστικό πνεύμα της: “Είναι πάντα γαλήνια. Η ομορφιά της Emma είναι ότι μπορεί πάντα να χαμογελάει, αλλά σε δύσκολες καταστάσεις γίνεται πολύ αποφασιστική.” Είναι ένας τέλειος συνδυασμός.
2. Σκληρή δουλειά: Η Emma ήταν πάντα αυτάρκης οικονομικά, δουλεύοντας σε ένα εργοστάσιο. Αργότερα, δούλεψε σαν μαγείρισσα σε ένα ξενοδοχείο και συνέχισε να δουλεύει μέχρι τα 70 της. Η ζωή δεν ήταν πάντα εύκολη, αλλά η Emma είναι ζωντανή απόδειξη ότι αν δουλεύεις πέρα από το όριο συνταξιοδότησης μπορεί και να ζήσεις περισσότερο.
3. Ασυνήθιστη διατροφή: Όταν ήταν νέα διαγνώστηκε με αναιμία, αλλά δεν ξέχασε ποτέ την συμβουλή του γιατρού της να τρώει 2 ωμά αβγά και 100 γραμμάρια ωμής μπριζόλας κάθε μέρα. Μπορεί να μην πιάνει σε όλους, αλλά σίγουρα πιάνει για την Emma!
4. Τραγούδι: Γνωστή στην περιοχή για την όμορφη φωνή της, ακόμα και στα 116α γενέθλια της, η Emma προσφέρθηκε να τραγουδήσει σε αυτούς που ήρθαν να της ευχηθούν. Ακόμα και αν δεν έχετε αγγελική φωνή, το τραγούδι συσχετίζεται με την μακροβιότερη και υγιέστερη ζωή.
5. Φρέσκος αέρας: Το ήπιο κλίμα και ο καθαρός αέρας του βουνού στο σπίτι της στην λίμνη Maggiore, στα σύνορα Ιταλίας-Ελβετίας, είναι γνωστά για τα ευεργετικά τους οφέλη στην υγεία. Πολλές γενιές έχουν μετακομίσει κοντά στην ακτή ή την εξοχή αναζητώντας το ελιξήριο της ζωής. Ίσως πρέπει όλοι να μετακομίσουμε κοντά στην Emma!
6. Χορός: Η Emma θυμάται: “Μας άρεσε με τις αδερφές μου να χορεύουμε. Τρέχαμε στην αίθουσα του χορού και η μητέρα μας μας έψαχνε με μια βέργα.” Ο χορός είναι ένα από τα καλύτερα είδη άσκησης για να μείνει κανείς νέος, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής που μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα.
7. Αγάπη για την εργένικη ζωή: Αν και πολλοί την πλησίασαν μετά το διαζύγιο της, η Emma δεν ξαναπαντρεύτηκε γιατί όπως λέει δεν ήθελε να την ελέγχει κανείς. Σαν φεμινίστρια, ζει ακόμη μόνη της και την επισκέπτονται συχνά οι ανιψιές της.
Credit: brightside.me

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου