Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

TΡΙΒΌΛΙ-ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ VIAGRA, ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΟΥΡΙΑΣ

Tribulus Terrestis, τριόλι, τριβόλι ή και πενταξύλια: πολλά ονόματα, πολλές και οι «δυνατότητες»
Τριβόλι
Γνωρίζουν οι Έλληνες και Κύπριοι ότι το φυτικό συστατικό για την παραγωγή των σχετικών σκευασμάτων (Βιάγκρα), που υποβοηθούν τη σεξουαλικότητα ανδρών και γυναικών, είναι διάσπαρτο στην ελληνική και κυπριακή φύση; Ασχέτως αν στις δύο χώρες οι πωλήσεις του Βιάγκρα έχουν εκτοξευτεί στη δεύτερη θέση μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε.

ΤΡΙΒΟΛΙ ΜΕ ΑΝΤΡΑΚΛΑ ΣΤΗ ΒΑΛΥΡΑ

ΤΡΕΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΡΙΒΟΛΙ ΦΥΤΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΑΛΥΡΑΣ
Την απάντηση αλλά και την ενημέρωση για τον πλούτο των θεραπευτικών ιδιοτήτων των βοτάνων δίνει η δρ Κυριακή Ζαννέττου-Παντελή, η οποία για περισσότερο από 3 χρόνια έψαξε, κατέγραψε και μελέτησε πάνω από 2.000 βότανα στην Κύπρο. Εξ αυτών, τα 673 ανήκουν στην κατηγορία των φαρμακευτικών φυτών. Ολες αυτές οι πληροφορίες συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο της «Τα φαρμακευτικά φυτά της Κύπρου». Στα παλιά τα χρόνια για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, ακόμη και για τη βελτίωση των σεξουαλικών επιδόσεων, επιστρατεύονταν οι γητευτές και οι λαϊκοί θεραπευτές, που με τα διάφορα ξόρκια και χαϊμαλιά τους κατάφερναν ή να λύσουν το πρόβλημα της σεξουαλικότητας ή να αποθαρρύνουν τους «ασθενείς» σε τέτοιο βαθμό, ώστε τους οδηγούσαν σε παραίτηση από την προσπάθεια θεραπείας τους! Αυτά συνέβαιναν μέχρις ότου ανακαλύφθηκε το «θαυματουργό χάπι», το Βιάγκρα. Πολλά έχουν λεχθεί για τις θαυματουργές επενέργειές του αλλά και πολύ λίγα για τις παρενέργειές του. Πολύ λίγοι θάνατοι έχουν αποδοθεί στη χρήση του, οι περισσότεροι έχουν αποσιωπηθεί ή αποδοθεί σε άλλες αιτίες.
«Αυτό όμως που αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι ότι πολλά σκευάσματα και φάρμακα παρασκευάζονται αντλώντας την πρώτη ύλη τους από τα βότανα κυρίως του ανατολικού ημισφαιρίου και της Μεσογείου και τέτοια φυτά είναι διάσπαρτα στην ελληνική και κυπριακή γη».

«Στην Κύπρο οι καλλιεργητές έχουν καταλάβει τη σημασία των συγκεκριμένων φυτών και έτσι αυξάνονται συνεχώς. Τελευταία βρήκαν έναν καλό βοηθό-καθοδηγητή στην προσπάθειά τους. Ο βοηθός αυτός είναι το τμήμα Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών του υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου. Μάλιστα από φέτος ξεκίνησε ένας νέος εκθεσιακός θεσμός από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, που αφορά την “Ημέρα των βοτάνων”».
Η δρ Κυριακή Ζαννέττου-Παντελή αναφερόμενη στο θέμα της τόνωσης της σεξουαλικής ζωής των ανθρώπων αλλά και στο ξεπέρασμα των ψυχοσωματικών ανωμαλιών, που συνοδεύουν την μειωμένη παρουσία των σεξουαλικών ορμονών στον άνθρωπο και στα δύο φύλα, τόνισε ότι «υπήρχε το βουλγαρικό φάρμακο “Τριπεστάν” και το “Τριβολίν” τα τελευταία χρόνια, που παρασκευάζονται αποκλειστικά από το φυτό Tribulus terrestis τα οποία είναι τα γνωστά μας τριόλια ή πενταξύλια»!

Εκτός από τα τριόλια ή πενταξύλια υπάρχουν και άλλα φυτικά φάρμακα που βοηθούν στον τομέα αυτό είναι το Glanolin (εκχύλισμα από σπόρους φραγκοστάφυλου) και το Primrose-oil, πρόκειται για λάδι του νυχτολούλουδου Oenothera erythrocepala). Τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων δεν είναι τόσο εντυπωσιακά ως προς τη σεξουαλική δραστηριότητα του ανθρώπου, όμως βοηθούν αφάνταστα εξαλείφοντας τα ψυχοσωματικά συμπτώματα που συνοδεύουν τη μείωση των σεξουαλικών ορμονών.
Το φυτό το βρίσκουμε εύκολα και σε μεγάλη ποσότητα σε Ελλάδα και Κύπρο. Βλαστεί στο ίδιο περιβάλλον με το άτομο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για προληπτικούς είτε για θεραπευτικούς σκοπούς. Η προετοιμασία του ως θεραπευτικού ροφήματος είναι πολύ εύκολη για όσους θα ήθελαν να ακολουθήσουν την εύκολη και φτηνή αυτή λύση για επίλυση του προβλήματος των σεξουαλικών επιδόσεων, χωρίς παρενέργειες για τον οργανισμό.

Τα τριόλια, «τα αγκαθερά ζιζάνια των αγρών» (σ.σ. κατά το λεξικό Μπαμπινιώτη. Στο ίδιο λεξικό συναντάμε και τις μεταφορικές έννοιες κολλητσίδα, ζιζάνιο που αποδίδεται στο άτακτο παιδί αλλά και στον κακό δαίμονα), ανθίζουν κάθε χρόνο από τον Μάη μέχρι τον Οκτώβρη. Φέρουν άνθη μικρά κίτρινα, που βρίσκονται στη βάση των ακραίων φύλλων τους. Τα φύλλα τους είναι αντίθετα, σύνθετα, πτερόσχιδα με 3-7 ζεύγη φυλλαρίων. Ο καρπός είναι στρογγυλός, επίπεδος και αποτελείται από 5 σπόρους. Ο κάθε σπόρος φέρει τρία άνισα σκληρά αγκάθια, αυτά που προσδιορίζουν και το όνομά του, τρίλοβος, ενώ το δεύτερο προσδιορίζει τη συνήθεια του φυτού-βοτάνου να απλώνει στη γη δημιουργώντας εκεί που βλασταίνει έναν μικρό χορτοτάπητα. «Μικροί -θυμίζει η δρ Ζαννέττου- περπατώντας ξυπόλυτοι στους αγρούς πολλές φορές είχαμε την άσχημη εμπειρία να πατήσουμε τους σπόρους αυτούς. Ο πόνος ήταν τόσο οξύς, που μας ανάγκαζε να χοροπηδούμε στο ένα πόδι μέχρις ότου καταφέρουμε να αφαιρέσουμε το αγκάθι αυτό. Ετσι έμεινε η παροιμιακή φράση ετριολίστηκε ή τριολίστηκε σε σημείο που όταν κάποιος αντιδρούσε έντονα σε κάτι, να τον ρωτούν: “Τι έπαθες και τριολίστηκες τώρα;”»

Τρία φλιτζανάκια την ημέρα, τα προβλήματα κάνουν πέρα.
Το βοτάνι μαζεύεται χωρίς τις ρίζες του, σε πλήρη άνθιση, μαζί με τους σπόρους του, οι οποίοι έχουν πιο έντονες ιδιότητες.
Στη συνέχεια καθαρίζεται από τις σκόνες, τοποθετείται σε μια κατσαρόλα και καλύπτεται με νερό. Πρέπει να βράσει καλά, μέχρις ότου μείνει πιο λίγο από το μισό το αρχικό νερό. Το εκχύλισμα σουρώνεται και φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι μία εβδομάδα. Η δοσολογία είναι τρία φλιτζανάκια του καφέ την ημέρα, το τελευταίο το βράδυ πριν από τον ύπνο.
Το ρόφημα επιδρά στους άνδρες αυξάνοντας την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη, βοηθά στη σπερματογένεση αυξάνοντας τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση.

Στις γυναίκες τονώνει την σεξουαλική διάθεση και βοηθά να ξεπεραστούν τα διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα, που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση όπως: αϋπνία, υπερένταση, απάθεια, υπερευαισθησία και υπεραιμία. Το ίδιο βοηθά, σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται τα προβλήματα αυτά σε πρόωρη αφαίρεση των μητρικών.
Το μαγιοβότανο μπορεί να παίρνεται για απεριόριστο χρόνο χωρίς παρενέργειες. Όμως συστήνεται να γίνονται μικρά διαλείμματα μετά την πρώτη δίμηνη ή τρίμηνη συνεχή λήψη του, που κανονικά αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών και διορθώνει τη σεξουαλική διάθεση.

Της ΜΑΙΡΗΣ ΠΙΝΗ (Δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία)Από:foreignpress-gr.com

Περιοδικό Vita - body + mind

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου και γενικότερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί άνδρες σήμερα ιδίως μετά την ηλικία των 40 , να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ερωτική τους ζωή. Η έλλειψη ερωτικής διάθεσης και η στυτική δυσλειτουργία απασχολούν και τους δύο συντρόφους . Το φαρμακείο της φύσης προτείνει λύση και στο πρόβλημα αυτό. Το tribulus terrestris ,ή στα ελληνικά το τριβόλι, είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αφροδισιακά , που μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να μην το έχουμε ακούσει , ωστόσο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή κινέζικη και ινδική ιατρική.
Το τριβόλι αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο τόνωσης τόσο της λίμπιντο όσο και της στύσης. Σε αντίθεση μάλιστα με άλλα φυτικά τονωτικά, όπως το ginseng, δεν προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Όσο για τον τρόπο δράσης του, ρυθμίζει τα επίπεδα της σεξουαλικής ενέργειας και δύναμης.
Το τριβόλι χορηγείται και σε γυναίκες που παρουσιάζουν χαμηλή λίμπιντο και η οποία μπορεί να οφείλεται σε εξάντληση ή στην ανάρρωση από κάποια ασθένεια. Ταυτόχρονα, όμως, το τριβόλι (ιδιαίτερα της Βουλγαρίας) θεωρείται ότι βοηθάει και στη ρύθμιση του επιπέδου των ορμονών, γι'αυτό και συστήνεται ως αγωγή κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, αλλά και σε περιπτώσεις προεμμηνορροϊκολυ συνδρόμου. Εκτός από φάρμακο κατά της σεξουαλικής δυσλειτουργίας και της ανδρικής στειρότητας , το tribulus terrestris βοηθάει στην αντιμετώπιση και άλλων παθήσεων, ιδίως αυτών που αφορούν το ουροποιητικό σύστημα, όπως η δυσκολία κατά την ούρηση, ενώ βελτιώνει και τη λειτουργία του προστάτη. Παράλληλα, ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος και δίνεται ως αγωγή για την υπέρταση, τον ίλιγγο, τον πονοκέφαλο, το κρυολόγημα αλλά και για διάφορες δερματικές παθήσεις (π.χ. ψωρίαση, έρπης) και οφθαλμολογικά προβλήματα (π.χ. επιπεφυκίτιδα). Πρόκειται, τέλος, για ένα πολύ καλό χωνευτικό, ενώ συμβάλλει στην αποτοξίνωση του πεπτικού συστήματος και του ήπατος.
Μπορείτε να το βρείτε στα ομοιοπαθητικά φαρμακεία σε βάμμα και σε ταμπλέτες, ενώ στα καταστήματα με βότανα θα βρείτε τα φύλλα και τις ρίζες του. Σε πολλά από τα προϊόντα με τριβόλι, η περιεκτικότητα του δραστικού συστατικού protodioscin δεν είναι αρκετή. Φροντίστε, λοιπόν, το προϊόν που επιλέγετε να περιέχει τουλάχιστον 45% από τη δραστική ουσία.
Προφυλάξεις
Προσοχή: Οι γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τα άτομα με καρδιακά προβλήματα πρέπει να αποφέυγουν τη λήψη του σε οποιαδήποτε μορφή. Επίσης, πριν προχωρήσετε στη λήψη οποιουδήποτε σκευάσματος, συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης
Πηγή: http://oinoxori.grhttp://www.spinoza.gr

Τριβόλι Tribulus terrestris

Τριβόλι  Αρχαία Θουρία Ουγγρέϊκα Αριοχώρι 13 Αυγούστου 2013
Τριβόλι Αρχαία Θουρία Ουγγρέϊκα Αριοχώρι 13 Αυγούστου 2013
Το tribulus terrestis ή τριβόλι ή πεντάξυλο ή κολλιτσίδα
είναι πανάρχαιο πολυετές βότανο ,έρπον,αγκαθερό ζιζάνιο της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Θουρίας.
Την ονομασία του μπορει να την πήρε από τον τρίβολο, ενα είδος παλαιού αλωνιστικού οργάνου, που αποτελούνταν από χοντρές συνενωμένες σανίδες οι οποίες είχαν στο κάτω μέρος μπηγμένους αιχμηρούς πυριτολίθους και συρόταν από υποζύγια πάνω στα απλωμένα στο αλώνι σιτηρά.
Η λατινική ονομασία tribulus σήμαινε αρχικά ένα είδος α αιχμηρού όπλου, αλλά και κατά την κλασική εποχή ήδη η λέξη σήμαινε το φυτό.

Οι μίσχοι ακτινοβολούν από το στέμμα σε μια διάμετρο περίπου 10 εκατοστών εως και 1 m. Συνήθως είναι στο έδαφος, σχηματίζοντας μπαλώματα αν και μπορεί να αυξηθεί περισσότερο στη σκιά ή μεταξύ ψηλότερων φυτών. Τα φύλλα του Θυμίζουν φτερό, έχοντας τμήματα ή κλάδους που διατάσσονται σε κάθε πλευρά ενός κοινού άξονα. Τα λουλούδια είναι 4-10 mm, με πέντε λεμόνο-κίτρινα πέταλα. Μια εβδομάδα μετά από κάθε άνθίση, παράγεται ο καρπός μήκους 10 mm.
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
O καρπός του ο οποίος αναπτύσσεται στη βάση τω φύλλων είναι αγκαθωτός στρογγυλός  και αποτελείται από 5 σπόρους. Ο κάθε σπόρος φέρει τρία άνισα σκληρά αγκάθια από όπου και το όνομά του. Τα αγκάθια του αυτά είναι με τέτοιο τρόπο δομημένα έτσι ώστε πάντα κάποιο από αυτά να κοιτάζει προς τα πάνω και έγιναν έμπνευση για τους αρχαίους ώστε να κατασκευάσουν ένα ύπουλο όπλο.  Αυτό ήταν μια σιδερένια κατασκευή -κάτι σαν καρφί – με τέσσερις αιχμηρές καταλήξεις γνωστό με το όνομα caltrop το οποίο οι Ρωμαίοι αποκαλούσαν και Murex ferreus ήταν σχεδιασμένο σαν πυραμίδα έτσι ώστε όταν εκσφενδονιζόταν μπορούσε πάντα να προσγειωθεί όπου στόχευε και με μια από τις μύτες του να κοιτάει προς τα επάνω. Οι αρχαίοι Έλληνες το ονόμαζαν τετράεδρον ή τρίβολο και ήταν η καταστροφή για το ιππικό των εχθρών. Η πρώτη σαφής αναφορά της χρήσης αυτού του φοβερού όπλου μας παραπέμπει στο 331 π.Χ. στην μάχη στα Γαυγάμηλα όπου ο στρατός του Δαρείου του 3ου έσπειρε με τριβόλους την περιοχή για να ανακόψει το ιππικό του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο μεσαίωνα το συναντάμε να χρησιμοποιείται στις ευρωπαϊκές εχθροπραξίες.
Υπάρχουν αρκετές αναφορές για το τριβόλι:
„ἐπεὶ δὲ τῆς ὑστεραίας Ἔκφαντος ὁ Συρακουσίων ἵππαρχος προήγαγε τοὺς ἱππεῖς, ἦν αὐτῶν αἰσχρὰ φυγὴ τῶν τριβόλων ἐμπηγνυμένων ἐν τοῖς ποσὶ τῶν ἵππων·“
Polyaemus, Strategemata, 1, 39, 2
„τοῦ Πολυβίου συμβουλεύοντος αὐτῷ κατασπεῖραι τριβόλους σιδηροῦς ἢ σανίδας ἐμβαλεῖν κεντρωτάς, ὅπως μὴ διαβαίνοντες οἱ πολέμιοι προσμάχωνται τοῖς χώμασιν, ἔφη γελοῖον εἶναι κατειληφότας τὰ τείχη καὶ τῆς πόλεως ἐντὸς ὄντας εἶτα πράττειν ὅπως οὐ μαχοῦνται τοῖς πολεμίοις.“
Plutarchus, Regum et imperatorum apophthegmata, 200 A
„τρίβολος· ὁ μὲν χερσαῖος ἀνδράχνῃ τὰ φύλλα ἔοικε, λεπτότερα δέ, καὶ τὰ κλήματα μακρά, κατὰ γῆς ἐστρωμένα, καὶ πρὸς αὐτοῖς ἄκανθαι στρυφναί, σκληραί· φύεται παρὰ ποταμοῖς καὶ οἰκοπέδοις. ἔστι δέ τις καὶ ἔνυδρος ἐν ποταμοῖς φυόμενος, ὑπερέχων τὴν κόμην, τὴν δὲ ἄκανθαν κρύπτων· φύλλα πλατέα, μόσχον ἔχοντα μακρόν, καυλὸς δὲ ἐξ ἄκρου παχύτερος, μᾶλλον τοῦ ἐν βάθει· πρόσεστι δὲ καὶ τριχώδη τινὰ ἀποπεφυκότα, σταχυοειδῆ· καρπὸς σκληρὸς ὡς καὶ θἀτέρου.“
Dioscorides Pedanius, De materia medica, 4, 15
„Πρῶτον μὲν χρῆν, ὥσπερ πόκον, ἐν βαλανείῳ
ἐκπλύναντας τὴν οἰσπώτην ἐκ τῆς πόλεως, ἐπὶ κλίνης
ἐκραβδίζειν τοὺς μοχθηροὺς καὶ τοὺς τριβόλους ἀπολέξαι,
καὶ τούς γε συνισταμένους τούτους καὶ τοὺς πιλοῦντας ἑαυτοὺς
ἐπὶ ταῖς ἀρχαῖσι διαξῆναι καὶ τὰς κεφαλὰς ἀποτῖλαι·“
Aristophanes, Lysistrata, 574–578
Τριβόλι  Αρχαία Θουρία Ουγγρέϊκα Αριοχώρι 13 Αυγούστου 2013
Τριβόλι Αρχαία Θουρία Ουγγρέϊκα Αριοχώρι 13 Αυγούστου 2013
ΕΔΩΔΙΜΟΤΗΤΑ:
Τα φύλλα καιτα τρυφερά βλαστάρια τρώγονται μαγειρεμένα . Οι καρποί πριν ξεραθούν τρώγονται μαγειρεμένοι μόνοι τους ή με άλλα λαχανικά. Από τις μη διογκωμένες κάψουλες των σπόρων αλέθονται και γίνονται ψωμί.
Οι διατροφικές ουσίες φαίνονται στον πίνακα:
0 Calories per 100g
Water : 79.09%
Protein: 7.22g; Fat: 0g; Carbohydrate: 0g; Fibre: 0g; Ash: 4.6g;
Minerals – Calcium: 1600mg; Phosphorus: 80mg; Iron: 9.22mg; Magnesium: 0mg; Sodium: 0mg; Potassium: 0mg; Zinc: 0mg;
Vitamins – A: 0mg; Thiamine (B1): 0mg; Riboflavin (B2): 0mg; Niacin: 0mg; B6: 0mg; C: 41mg;
Kunkel. G. Plants for Human Consumption
Reid. B. E. Famine Foods of the Chiu-Huang Pen-ts’ao.
tribulus_terrestris_boardΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ:
Σε σχετικές έρευνες του Airlangga University, Indonesia το τριβόλι βοηθά δραστικά στη στυτική δυσλειτουργία, στην ανδρική στειρότητα και στη χαμηλή έκκριση τεστοστερόνης.
Οι κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμη και ένα μικρό χρονικό διάστημα θεραπείας με εκχύλισμα τριβολιού είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των διαταραχών της λίμπιντο και της στυτικής δυσλειτουργίας:το 50% των ατόμων που διαγνώστηκαν με μειωμένη λίμπιντο παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στην σεξουαλική ορμή και πάνω από το 57% των ατόμων που διαγνώστηκαν με στυτική δυσλειτουργία είδαν τη σεξουαλική τους ζωή να μεταμορφώνεται.
Airlangga University,Indonesia

Σε σχετικές έρευνες του Government Medical College and Hospital, Nagercoil, India τεκμηριώθηκε ότι το φυτό ενεργεί ως διουρητικό και αφροδισιακό. Ακόμη μπορει να χρησιμοποιηθεί στην θεραπεία της νεφρολιθίασης,τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες και στειρότητα.
National Library of Medicine
Οι αφροδισιακές ιδιότητες του φυτού τεκμηριώθηκαν με ανάλογες έρευνες και από το Πανεπιστήμιο της Σινγκαπούρης: Department of Obstetrics and Gynaecology, National University Hospital, National University of Singapore, Singapore
Η χρήση του φυτού για την θεραπείας της ανδρικής ανικανότητας μελετήθηκε και από το Andalas University, School of Medicine, Padang, Indonesia . Στα σχετική πειράματα διαπιστώθηκε η θετική επίδραση των συστατικών του φυτού στηνστύση, την ποιότητα των σπερματοζωαρίων και την libido .
Οι σπόροι του φυτού χρησιμοποιούνται στην άμβλωση και στις εναλλακτικές θεραπείες. Επιπρόσθετα είναι ανθελμινθικοί, αφροδισιακοί, στυπτικοί. Στο φυτό χρεώνονται ιδιότητες καθαρτικές, μαλακτικές, διουρητικές, εμμηναγωγές, γαλακταγωγές και τονωτικές. Σε σχετικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος . Ένα αφέψημα χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ανικανότητας στους άνδρες, στις ονειρώξεις, στη γονόρροια και ακράτεια των ούρων . Το αφέψημα έχει επίσης αποδειχθεί αποτελεσματικό στη θεραπεία της επώδυνης ούρησης, της ουρικής αρθρίτιδας και στις ασθένειες των νεφρών . Τα λουλούδια του φυτού χρησιμοποιούνται από την κινέζικη ιατρική στη θεραπεία της λέπρας . Οι μίσχοι χρησιμοποιούνται στη θεραπεία των ασθενειών του δέρματος και την ψωρίαση . Οι ξηραμένοι  καρποί χρησιμοποιούνται στη θεραπεία της κυκλοφοριακής συμφόρησης,τα αέρια, κεφαλαλγία, το ήπαρ,την οφθαλμία και τη στοματίτιδα.
Plants For A Future
Σήμερα, χρησιμοποιείται για τις αντικαταθλιπτικές, αφροδισιακές και τονωτικές του ιδιότητες, αλλά κυρίως για τη συμβολή του στην ενεργοποίηση της τεστοστερόνης.Το Tribulus περιέχει ενεργά συστατικά που ονομάζονται σαπωνίνες, στεροειδή που βρίσκονται κυρίως στα φύλλα του φυτού. Ενεργεί αυξάνοντας τα επίπεδα της ωχρινοτρόπου ορμόνης, η οποία στέλνει το σήμα εκκίνησης για την παραγωγή τεστοστερόνης στο σώμα. Αυτός είναι και ο λόγος που το Tribulus είναι τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες αθλητές σε όλο τον κόσμο, αφού υποστηρίζει την εκπαίδευσή τους, βοηθώντας στη δόμηση των μυών, την αύξηση της δύναμης και της ζωτικότητάς τους και την αποκατάσταση του οργανισμού μετά την προπόνηση. Έχει σημειωθεί αύξηση της τεστοστερόνης έως και 50% με τη λήψη Tribulus. Είναι φυσικό προϊόν, δεν περιέχει ορμόνες και γι αυτό χρησιμοποιείται ευρέως και από επαγγελματίες αθλητές. Η αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης βοηθά και στοαδυνάτισμα, αφού καίγονται μεγάλες ποσότητες σωματικού λίπους με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού.  To Tribulus θεωρείται το «φυσικό βιάγκρα», αφού βοηθά στην έκκριση ορμονών που σχετίζονται με τη σεξουαλική επιθυμία. Στους άνδρες επιδρά αυξάνοντας την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, τη σπερματογένεση, την παραγωγή τεστοστερόνης και τη στύση. Αλλά και στις γυναίκες τονώνει τη σεξουαλική διάθεση, βελτιώνει την αναπαραγωγική λειτουργία και την ωορρηξία. Έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να μειώσει τα ψυχοσωματικά προβλήματα που προκαλούνται από την εμμηνόπαυση. Βοτανολόγοι στην Ευρώπη, την Κίνα και την Ινδία το χρησιμοποιούν ως φυσικό γιατρικό για τη μείωση τηςαρτηριακής πίεσης και της υψηλής χοληστερόλης. Παραδοσιακά έχει χρησιμοποιηθεί για νευρικές διαταραχές, δυσκοιλιότητα και τη θεραπεία ορισμένων τύπων πονοκεφάλων. Θεωρείται επίσης καλό χωνευτικό και δρα κατά του ιλίγγου και του κρυολογήματος.
Σε σχετικές έρευνες του School of Exercise Science and Sport Management, Southern Cross University Lismore, New South Wales, Australia διαπιστώθηκε ότι η χρήση του φυτού από τους αθλητές δυναμώνει θεαματικά τους μύες χωρις να αφήνει κατάλοιπα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θετικό τεστ τους αθλητές.
Διάφορες συσκευασίες του φαρμάκου που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Tribulus terrestrisa2Tribulus terrestrisa6Tribulus terrestrisa8Tribulus terrestrisa9Tribulus terrestrisa3  Tribulus terrestrisa5 Tribulus terrestrisa4Tribulus terrestrisa1
Παρασκευή αφεψήματος: Το φυτό μαζεύεται χωρίς τις ρίζες του, σε πλήρη άνθιση, μαζί με τους σπόρους του, οι οποίοι έχουν πιο έντονες ιδιότητες. Στη συνέχεια καθαρίζεται από τις σκόνες, τοποθετείται σε μια κατσαρόλα και καλύπτεται με νερό. Πρέπει να βράσει καλά, μέχρις ότου μείνει πιο λίγο από το μισό το αρχικό νερό. Το εκχύλισμα σουρώνεται και φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι μία εβδομάδα. Η δοσολογία είναι τρία φλιτζανάκια του καφέ την ημέρα, το τελευταίο το βράδυ πριν από τον ύπνο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:
Παρακολουθήστε σχετικό video για την οικονομική εκμετάλευση του φυτού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου