Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Οι αγρότες είναι αναγκαίο να στραφούν στην επιχειρηματικότητα,TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΡΕΤΑ

Η ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό κι από τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, όπως το φυσικό και οικονομικό μέγεθος των γεωργικών εκμεταλλεύσεων (μέσο φυσικό μέγεθος στην Ελλάδα 4,8 εκτάρια ανά γεωργική εκμετάλλευση έναντι 14,3 εκτάρια στην ΕΕ–27 και μέσο οικονομικό μέγεθος ανά γεωργική εκμετάλλευση 9.266,8 €, ΕΕ–27 25.450,2 €), που καθιστά αναγκαία την αναδιάρθρωση των εκμεταλλεύσεων και την προώθηση μορφών συνεργασίας τους.

Οι αγρότες είναι αναγκαίο να στραφούν στην επιχειρηματικότητα, μέσω της αύξησης των επενδύσεων για τον τεχνολογικό και εμπορικό εκσυγχρονισμό, την υιοθέτηση της χρήσης των Τεχνολογιών πληροφορικής,, την υιοθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας αποβλήτων και παραπροϊόντων, την αύξηση του βαθμού τυποποίησης και συσκευασίας των προϊόντων, τη στροφή στην παραγωγή ποιοτικών πιστοποιημένων γεωργικών προϊόντων .
Παράγουμε 10 δις πρωτογενή παραγωγή και εξάγουμε τροφιμα αξίας 5 δις. Ταυτόχρονα εισάγουμε τρόφιμα 5 δις. 2,7 γαλακτομικα εισαγωγές.
Ξέρω οτι η αλλαγές στον αγροτικό τομέα χρειάζεται να γίνουν. Θέλει όμως πρόγραμμα και στόχους. Και κυρίως ανθρώπους που θα σταθούν δίπλα στους ανθρώπους της υπαίθρου. Δεν είναι αφερέγγυοι. Απλά ζούσαν σε ενα άλλο κόσμο.
Καλημέρες.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου