Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

«Μακροζωία – Ο απόλυτος οδηγός»,

  ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Με τη Ρούλα (Σωτηρία) Γκόλιου είμαστε φίλοι και συμφοιτητές στην Πάτρα,  κάναμε παρέα στα πρώτα φοιτητικά μας βήματα, διαβάζαμε παρέα,  κάναμε τοπικές εκδρομές και λόγω οικονομικών δυσκολιών, τότε, συγκατοικούσαν 5 φοιτήτριες μαζί, παρέα, στην πολυκατοικία της Πειραϊκής - Πατραϊκής, στην οδό Κορίνθου κοντά στην οδό Παπαφλέσσα. Όποτε   κατέβαινα στο χωριό μου,  τους έφερνα καλούδια και υλικό για τα εργαστήρια Βοτανικής-Ζωολογίας.
Κύλησαν τα φοιτητικά χρόνια, πήραμε το πτυχίο, διοριστήκαμε  καθηγητές, διδάξαμε την επιστήμη της ζωής, "τη βιολογία" και βγαίνοντας στη σύνταξή μας πλέον συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας.
Η καλή γνώση της βιολογίας και η μετέπειτα συγγραφική της δράση την οδήγησε στο να δημιουργήσει ένα ευχάριστο και χρήσιμο για όλους μας πόνημα, (γιατί το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον…) με τίτλο:
«Μακροζωία – Ο απόλυτος οδηγός», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ιβίσκος.
   




Αγαπητή μου Ρούλα εύχομαι καλοτάξιδο, συγχαρητήρια, και όταν το παρουσιάσεις στην Αθήνα, θα είναι μια ευκαιρία, για όσους από μας μπορούμε, να σμίξουμε και να θυμηθούμε τα δύσκολα, αλλά ευχάριστα φοιτητικά μας χρόνια.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο βιβλίο για μας και τους αγαπημένους μας! Ρίχνει άπλετο φως σε όλους τους παράγοντες της μακροζωίας και στους τρόπους για να την κατακτήσουμε, ώστε να ζούμε με υγεία και ποιότητα και να χαιρόμαστε τη ζωή ως το τέλος, σε αρμονία με τη φύση και με τους συνανθρώπους μας.  Αντλεί πληροφορίες από την πανάρχαια γνώση ως την τελευταία λέξη της επιστήμης.
 Στις σελίδες του, ανάμεσα σε πολλά, θα βρείτε πληροφορίες και μυστικά:
·        Για την Ικαρία και τις  Μπλε Ζώνες Μακροζωίας.
·        Για τη διατροφή, τις τροφές και τα ελιξίρια της μακροζωίας.
·        Για τις καθημερινές συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας και με ποιον τρόπο μπορούν να συμβάλλουν στη μακροζωία μας.
·        Για την ψυχολογία της μακροζωίας.
·        Για τις μεταφυσικές πρακτικές, τα γονίδια, τις υποσχέσεις της επιστήμης και της ιατρικής τεχνολογίας για το μέλλον, μέχρι τα πιο ακραία σενάρια που αγγίζουν την επιστημονική φαντασία!!!
·        Για τους αρχαίους και σύγχρονούς Μαθουσάλες.
·        Τέλος θα κάνετε  ένα γοητευτικό ταξίδι στους μύθους των αθανάτων και στην αναζήτηση της αθανασίας μέσα από τις μυθολογίες των λαών, από το χθες στο αύριο….

Με πολλές προσωπικές ιστορίες και βιωματικές αφηγήσεις υπερήλικων και υπεραιωνόβιων και  
Πολλές ασκήσεις, συνταγές και πρακτικές  για τη μακροζωία.

(Θα το βρείτε στα Βιβλιοπωλεία Public, Ιανός και Ψαράς, καθώς και σε όλα τα βιβλιοπωλεία κατόπιν παραγγελίας)

Εύχομαι σε όλους-ες Χρόνια Πολλά  με υγεία, χαρά, αισιοδοξία, δημιουργικές δραστηριότητες, μακριά από κάθε είδους τοξικά,  και πολλή αγάπη να έχουμε μέσα μας!!!
Να κυκλοφορούν στο κορμί μας οι ενδορφίνες που είναι οι ορμόνες της αρμονίας,  ισορροπίας , ευτυχίας και ηδονής και μακριά από τις κετοχολαμίνες που μας καταστρέφουν πνευματικά, σωματικά, ψυχικά και κοινωνικά.






ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου